اشتها نیز حالتی شبیه نفس کشیدن و بلعیدن بیاختیار و غیرارادی است. واضح است که تمایل نداشتن کودکان به غذا، والدین را نگران میکند، اما باید به میل آنها احترام گذاشت. میز غذا را به میدان جنگ بدل نکنید. غذا نخوردن کودکان را به بدخلقی آنها نسبت ندهید.
✅او بیاشتها نیست، شما پرخورید!
گاهی اوقات والدین تصور میکنند که فرزندشان بیاشتهاست. درحالیکه بیش از ظرفیت، به او غذا میدهند و وقتی که او نمیخورد، تصور میکنند که مشکلی در اشتهای وی ایجاد شد است. اگر وضعیت رشد فرزند شما در نمودار قد و وزن مطلوب است و رشد طبیعی نشان میدهد، پس دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. غالباً تغییر رژیم غذایی نیز در اشتهای کودک بیتأثیر نیست. غذاهایی که چرب باشند، اشتیاق کودک را نسبت به غذا خوردن کمتر میکنند. برای مثال اکثر بچهها شیر را دوست دارند، اما بچههای بیاشتها شیر بدون سرشیر و شیر کم چرب را بهتر میخورند. گوشت، سبزیجات و میوه نیز از منابع غذایی خوب برای کودکان است.
✅فقط ۳ وعده یا بیشتر؟
سوال بسیاری از والدین از نی نی پرارین اینست که میان وعده برای کودکان مناسب است یا خیر؟جواب: بله میتوان از خوراکیهای کم حجم (نه سیر کننده) مثل سیب، هویج، آبمیوه یا میوه استفاده کرد تا علاوه براین که مواد طبیعی را به بدن کودک میرساند، موجب بیاشتهایی او نیز نشوند.اما اگر کودک با خوردن میان وعده میلی به غذا ندارد، میان وعده را به حداقل برسانید و سهم بیشتری به غذای اصلی بدهید. گاهی اوقات وقتی با فرزندتان بیرون میروید و او تقاضای یک شیرینی یا شکلات میکند. با او مخالفت نکنید، زیرا گاه این خوراکی بیشتر غذای روح کودک شما به حساب میآید. البته بهترست اینگونه خوراکیها بعدازظهر به کودک داده شود تا مانع خوردن غذای اصلی نشود.
رویش طلایی کوچولوها