-کودک باید هشت ساعت در شبانه روز بخوابد تا ذهنش همیشه بیدار و سرحال باشد.
سحرخیزی ناشی از زود خوابیدن است. صبح با سکوت آرام ذهن را فعال می سازد. بسیاری از نویسندگان گفته اند که بهترین آثار خود را در ساعات آرام سحر نوشته اند.
-صبحانه کامل: صبحانه خوردن با هم ،سنتی کامل است .لازم است با آرامش باشد.
بازی و کارگروهی: بدون بازی، از نابغه بچه ای کسل کننده خواهد ساخت، بازی با بچه های همسایه برای کارگروهی ضروری است. در خانه 15 تا 20 دقیقه در انجام تکالیف مدرسه به او کمک کنید.
صحبتهای سرشام: خانواده ای که با هم غذا می خورند. با هم یاد می گیرند و رشد می کنند. در سر شام به حرفهای کودک گوش دهید و موفقیت هایش را تحسین کنید.
اگر اشتباهی کرد ببخشید.
کارهای بعد از شام: بعد از شام می توانید بازی روی تخته سیاه را انجام دهید، بازی با کلمات یا هر بازی دیگر انجام دهید و ذهن او را فعال کنید.
وقت خواب برای نابغه در حال شکوفایی: وقت خواب باید بسیار آرام و آسوده باشد، می توانید برایش با صدای بلند قصه بخوانید یا از خودتان قصه بسازید.
وقت خواب کودک را در آغوش بگیرید و نوازش کنید تا او احساس امنیت کند.
سرزمین عجایب تکالیف شب: میز و صندلی و با نورکافی برایش تدارک ببینید. می توانید یک تابلو اعلانات چوب پنبه ای برایش تدارک ببینید که بر روی آن بریده روزنامه، عکس ها یا هر چیز مورد علاقه اش را بچسانید.
درس خواندن در کنار تلویزیون و رختخواب توصیه نمی شود.
مراجع آماده: کتابهای مرجع برای او بخرید، آنها برای پژوهش او خوب هستند نظیر :فرهنگ لغت، دایره المعارف ، اطلس جهان ،کتاب سال
رادیو و تلویزیون: کودک می تواند برنامه های مفید رادیو و تلویزیون را ببیند اما نباید زمان بازی و مطالعه او مختل شود. سعی کنید درباره برنامه های جالب تلویزیون با کودک بحث کنید و حتی درباره موضوعات مورد بحث کتاب بخرید.
کودک را ترغیب کنید اسباب بازی بسازد: او می تواند از جعبه های مقوایی ،درپوش ،پیت حلبی ،قوطی ،ماسوره ، چوب ماهیگیری ،قلاب و میخ چوبی ، چسب و هر چیز کهنه و قابل استفاده دیگر برای ساختن اتوموبیل، چراغ راهنما، عابر پیاده و از این قبیل استفاده کند.
ساخت اسباب بازی نبوغ بچه را افزایش می دهد و این اقدام قدرت تخیل او را افزایش می دهد.
ساخت اسباب بازی با کودکان دیگر سبب می شود و تقسیم مسوولیت را فرا گیرد و درس تصمیم گیری مشترک را فرا می گیرد.
چگونه به نیاز های دوستش پاسخ بدهد و هنر ارتباط گیری چند جانبه را یاد می گیرد.
تصمیم گیری: کودک شما با هر نوع اسباب بازی که بازی کند، به تمرین عمل ارزشمند تصمیم گیری خواهد پرداخت.
والدین به عنوان راهنما و همبازی:
خودتان یک بچه شوید و با بچه ها به ارتباط بپردازید تا او رابطه برقرار کردن را فرا گیرد.
فعال باشید،یک بازی به بچه بیاموزید و آنگاه اجازه دهید او باقی راه را بپیماید.
شریک او باشید: با فهمیدن علایق او و بر اساس آن فعالیتهای مختلف را برای او طراحی نمایید.
نمونه باشید: باید سرمشق خوبی برای بچه ها باشید.
مهربان باشید: بچه ها تنها در آغوش پر محبت والدین و احساس امنیت می توانند پیشرفت کنند.
کودکانی که زیاد با اسباب بازی، بازی می کنند اغلب از کودکانی که به میزان محدودی اسباب بازی در اختیار دارند خلاق ترند و قوه تخیل قوی تری دارند و کودکانی که به طور مرتب ،با والدینشان بازی می کنند در بزرگسالی از سطوح عالی تری از خلاقیت برخوردار می شوند.
بازی جسمانی فعال را در پی داشته باشد: با کمک آن عضلات و بدن کودک هماهنگ عمل کنند نظیر توپ ، سه چرخه ،وسایل ورزشی از قبیل توپ و راکت و بدمینتون
بازیهای ابتکاری و سازنده: بازیهایی که خلاقیت مثبت را در کودک بیدار می کند، مکعب های ساختمانی، لگو، وسایل نقاشی، کاغذ و مداد رنگی، گل مجسمه سازی، آلات موسیقی، اسباب بازیهای علمی و......
بازیهای اجتماعی: مهارتهای اجتماعی کودک را فعال می کند. در این موارد جوانمردی و کار گروهی را یاد می گیرند. بازیهای روی صفحه، بازی با ورق یا کلمات، معما، بازیهای خروج از خانه، بازیهای گروهی
اسباب بازی نیروی مقتدر تخیل را فعال می کند.
******
کنفوسیوس: طولانی ترین راهها با اولین قدم آغاز می شود.
کودک برای قدم گذاشتن در اقیانوس وسیع دانش باید از جای پا استفاده کند:
-کنجکاوی خلاقانه
-تخیل الهام گرفته از درون
-استقلال
وقتی نگرشهای ثابتی را بر کودک خود تحمیل می کنید زمانی که فرزندتان عقل رس شود، آنچنان مقید حرف مردم خواهد بود که پیش از دست زدن به هر کاری تامل خواهد کرد تا ببیند کاری که می کند در چشم اجتماع درست است یا غلط.
اما اگر شما آماده دور ریختن الگوهای فکری و رفتاری کهنه باشید، فرزندتان هرگز از نشان دادن خلاقیت های خود هراس نخواهد داشت. در این صورت خواهید توانست برای بیرون کشیدن نیروهای درونی فرزندتان که متضمن فردیت، تواناییهای منحصربه فرد و نبوغ اوست، روشهای خاصی بیابید.
چنین نابغه ای برای خود در اجتماع و در جهان نقشی یگانه حک خواهد کرد.
بی اعتنایی بزرگترها به کودکان تاثیر نامطلوبی بر روی آنها دارد.
سعی کنید هنگامی که در خیابان با کودک خود می روید از او سوالات مختلفی کنید و کنجکاوی او را برانگیزید.
تخیل الهام گرفته از درون: کاش در هر مدرسه موضوعی را تحت عنوان تخیل الهام گرفته از درون تدریس می کردند مانند گربه های پرنده ،سرزمین کودکان ،حیوانات سخنگو
تخیلات یک بچه را ،هر قدر هم داستانش ظاهرا عجیب و بی معنی باشد هرگز مسخره نکنید.در صورت مسخره شدن کودک ،احتمالا در آینده گوشه گیر خواهد شد و جرات نخواهد کرد از تخیلاتش استفاده کند.
اجازه دهید کودکتان در فراخوانی ابزاری که از جنس رویاست ،آزاد باشد،بسیاری از اندیشه های بزرگ ریشه در تخیلات عجیب دارند.
استقلال: استقلال به نبوغ قدرت می بخشد. فرد باید احساس امنیت کند تا دست به کار تازه بزند.